top of page

לביבות קינואה בריאות לקטנטנים

  • תמונת הסופר/ת: אורין
    אורין
  • 22 בנוב׳ 2024
  • זמן קריאה 1 דקות

עודכן: 24 בנוב׳ 2024

כולם יודעים: קינואה היא בריאה מאוד, מלאה בחלבון וחומרים חיוניים. אך גם טעימה! בני האדם מגדלים אותה למעלה מ-5,000 שנה והם צודקים! כמאכל בריא, לא צריך לפחד לתת אותה לילדים וחנוכה זאת הזדמנות מצויינת להתחיל עם מתכון לביבות קינואה בריאות! אגב, לביבת ירק בשילוב קינואה היא הדרך הטובה ביותר (והטעימה) להכיר את הקינואה לקטנטנים.


מרכיבים ל-20-25 יח':


2 כוסות קינואה מבושל (לפי הוראות על גבי האריזה)

1 כוס פירות יער קפואים (אוכמניות או פטל)

2 כפות קמח מלא

2 ביצים

רבע כפית מלח

1 שקית אבקת אפייה

1 כף סוכר

פלפל לבן

שמן לטיגון


למילוי:

150 גרם גבינת טרייה מסוג שאוהבים (מוצרלה, צפתית או ריקוטה)


אופן ההכנה:


1. בקערה גדולה, מערבבים את הקינואה עם הפירות, הסוכר, אבקת האפייה, הקמח המלא, המלח והביצים עד לקבלת תערובת אחידה.

2. במחבת, מחממים כמות קטנה של שמן. יוצקים ככף של תערובת הקינואה ומטגנים את על אש נמוכה מאוד על מנת שהתערובת תספיק להתבשל. תוך כדי הטיגון, יוצקים מעל התערובת מעט מילוי גבינה ומכסים עם עוד כף תערובת הקינואה. כאשר קיבלנו קראסט פריך מצד אחד, הופכים בעדינות ומטגנים מהצד השני.

3. מוציאים לנייר סופג.

4. מגישים עם דבש או רסק תפוחים בצד.

צילום איל גרניט
לביבות קינואה בריאות

Comments


bottom of page